Sunday, October 9, 2016

coming back....

lama tak jenguk blog ....banyak benda berlaku ....jual rumah...beli rumah baru....umrah...dan paling win..anak sulong dah ambik UPSR tahun ni....sedar tak sedar dah semakin tua...dah start planning projek baru....


Wednesday, July 22, 2015

sesekali jenguk blog....lama dibiarkan bersawang....banyak kes berlaku dalam hidup.....rumah dah terjual...projek pertanian gagal....busines emas dan perak berhenti seketika... skrg start nak cari prop baru...nak jual kereta....nak arrange balik cashflow.....moga2 lancar....manusia merancang ...perancangan Allah mengatasi segalanya....


Sunday, January 19, 2014

pelepasan hartanah...

sekarang dalam mode nak lepaskan hartanah yg aku dapat dari lelongan ...tengah cari agen2 yg boleh uruskan....nak lepaskan pada harga bawah MV....at least pembeli dah untung masa beli....win-win situation... make profit when you buy not when you sell....Mr Faridz Aswadi kalau ada lalu blog ni mohon contact tru email...


Monday, April 8, 2013

rebutan...

sebelum nie bar ni jadi rebutan...apabila dikeluarkan semula terus harga jadi biasa2 je...pelik juga taktik minter2 ni

Monday, April 1, 2013

kontroversi..panas

inilah benda yg dinamakan dirham dan daniq....memang kontroversi benda nie apabila nak digunakan sebagai pengganti fiat....lebih kontroversi bila ada pihak yg mengatakan  hanya  keluaran mereka yg diterima pakai sebab dibackup oleh pemerintah....pandai2lah cari penyelesaian....setakat hari nie aku simpan sebab nilai silvernya..

Sunday, March 31, 2013

prop lagi???

cuti sekolah baru2 nie  aku pergi ambik kunci prop yg aku projekkan pada tahun 2012...sekarang kena fikir projek prop untuk 2013 lagi....tekanan jugak....Alhamdullilah kalau tiada aral melintang prop ni akan memberi pulangan yg menarik jugak...lokasi betul2 depan One Sulaman..